Vett och etikett på bensinmacken

Hur ska man bete sig på en bensinstation? Det kanske låter som en enkel fråga där samma regler gäller som i resten av samhället. Men faktum är att det finns några saker att tänka på. Om du följer de saker som vi tar upp nedan kan du både undvika bråk vid pumpen och olyckor.

Ingen rökning

Bensin är ytterst brandfarligt. Det gör att det är förbjudet att tända cigaretter på en bensinmack. Rökning är dessutom farligt för hälsan. Om du istället köper en nikotinfri vape så är det ett bättre alternativ. En nikotinfri vape smakar gott men har inga av de farliga ämnena från cigaretter i sig. Du kan dessutom använda den medan du tankar. Köp gärna flera olika med olika smaker.

Välj rätt pump

Om det finns flera pumpar på rad bör du alltid köra till den du kan komma åt som ligger längst bort från dig. På så sätt slipper andra människor köra runt dig för att komma fram. Ha också koll på vad det är du ska tanka i din bil, och på vilken sida tanklocket sitter. Då blir det enklare för både dig och andra.

Parkera inte vid pumpen

Har du tankat klart och blir sugen på en kaffe, eller kanske en nikotinfri vape? Se då till att parkera om bilen innan du springer in i butiken. Det finns vanliga parkeringsplatser och pumparna är till för de som ska fylla på med bensin. Om du står kvar där är du i vägen för andra. Det gäller även om du bara har ett kort ärende.